Uluslarası Robot Yarışmasında Bayburt Anadolu İmam Hatip Lisesi ROBOHATİP Takımı 1. Ve 3.lük Ödülünü İlimize Getirdi.

Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği Uluslarası Sİ-RO (Sivas Robot Yarışması)'nda Bayburt Anadolu İmam Hatip Lisesi 1 adet İnsansız Hava Aracı 3 adet kemankeş olmak üzere toplamda 4 robotla katılım sağlayarak mücadele etmiştir.

Kemankeş kategorisinde 149 robot arasından 1.lik ve 3.lük ödüllerini alarak büyük bir başarı elde etmiştir.

Çoruh isimli robotları ile 1.olan Danışman öğretmen Mustafa ÇOBANOĞLU ve öğrenciler Yusuf KÖR,Mustafa Cemil KOLOĞLU, İsmail KAYAOĞLU, Ebubekir Yunus DAŞTAN'ı tebrik ederiz.Ayrıca DEDEKORKUT isimli robotlarıyla 3. Olan danışman öğretmen Mustafa ÇOBANOĞLU ve öğrenciler Yusuf YARDIMCI ,Atıf Kemal TOPSAKAL ,Fatih Mehmet SÖYLEMEZ'i tebrik ediyoruz.

Okulumuzun yarıştığı diğer kategori olan İHA kategorisinde yarışmalar 4 gün boyunca devam etmiş olup 86 İHA'nın mücadele ettiği yarışmada ROBOHATİP takımımız liderliği  son güne kadar elinde tutmuş son gün kaza-kırım yaşayarak 4. olarak tamamlamıştır.

Yarışmaya katılan öğretmen ve öğrecilerimize üstün başarılarından dolayı şükranlarımızı sunuyor teşekkür ediyoruz.

01-06-202201-06-202201-06-202201-06-2022

Yayın: 01.06.2022 - Güncelleme: 01.06.2022 11:34 - Görüntülenme: 274