Şbt

Okulumuz kariyer günleri kapsamında zirvedekiler programına online katılım sağlanıp ayrıca birçok meslek dalından uzmanlar okulumuza davet edilip öğrencilerimizle buluşturuldu.Üniversite tanıtım faaliyetleri kapsamında Samsun 19 Mayıs Üniversitesi gezi planı ayarlandı.

Şbt

Her denemeden sonra aynı gün içinde whatsapp gruplarından velilere sınav analiz formları gönderiliyor ayrıca yaptığımız etkinliklede bu paylaşımları yüzyüze devam ettirdik.

Şbt

12. Sınıf Öğrencilerimize  Okul Rehber Öğretmenimiz Halit YILMAZ tarafından Etkili Motivasyon Ve Verimli Ders Çalışma Hakkında Bilgi Verildi.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi ile Öğrenciler Ödüllerine Kavuştu.

İl Milli Eğitim Müdürümüz Rahmi Güney, Bakanlığımızın bu yıl başlattığı proje dâhilinde ocak ayında düzenlenen hikâye ve deneme yazma yarışmalarında dereceye giren öğrencileri tebrik ederek ödüllerini takdim etti.

Anadolu İmam Hatip Lisesi 10-C öğrencilerinden Kemal Kaan Sekmenli "Divan-ı Lügati't - Türk " konulu deneme yarışmasında birinci oldu.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında Bayburt Anadolu İmam Hatip Lisesinde, çeşitli sınıflarda, atasözlerimizle ilgili Tabu-Anlat Bakalım etkinliği gerçekleştirildi. Öğrencilerin konuyla ilgili etkinlik esnasında eğlenerek öğrendikleri ve güzel vakit geçirdikleri görüldü.  Daha önce aralık ve ocak ayında düzenlenen iki yarışmada da derece elde eden okulumuz öğrencileri, akranları için örnek teşkil etmiş olup etkinliklere ve yarışmalara katılıma olan ilgileri daha da artmıştır. Gerçekleştirilen etkinlikler esnasında renkli görüntüler ortaya çıktı.

ÖĞRENCİ VELİSİ VE OKUL MÜDÜRLÜĞÜNÜN DİKKATİNE

1. Bu kılavuz 17/10/2016 tarihli ve 2016/9487 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan “Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmî Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği” ve Eylül 2016 tarihli ve 2708 sayılı Tebliğler Dergisi’nde yayımlanan “Millî Eğitim Bakanlığı Merkezî Sistem Sınav Yönergesi” hükümlerine göre hazırlanmıştır.

2. İOKBS’ye başvurmuş olan öğrenciler, bu kılavuzda yer alan hükümleri ve ilgili mevzuatta belirtilmiş olan hususları kabul etmiş sayılır.

3. Başvuru şartlarını taşımadığı hâlde sınava girerek bursluluk hakkı kazanan öğrenciler bursluluk hakkından yararlanamaz.

4. Sınav sonucu açıklandıktan sonra başvuru şartları ile ilgili geriye dönük düzeltme işlemi yapılamaz ve öğrenci velisi ile okul müdürlükleri düzeltme talebinde bulunamaz.

5. Okul müdürlükleri bünyesinde kurulan komisyonlar, idari ve mali açıdan sorumlu olacaklarından, burslulukla ilgili belgeleri dikkatlice inceleyecekler ve belgelerin eksik ya da yanlış olmaması için öğrenci velilerine rehberlik edeceklerdir. Başvurmak istediği kontenjana ilişkin belgelerini tamamlayan öğrencilerin işlemleri yapılarak “2024 İOKBS ADAY BAŞVURU BİLGİLERİ FORMU” komisyon üyeleri tarafından imzalanacaktır.

6. İOKBS’yi kazanan öğrencilerin bursluluğa yerleştirilmeleri için belirtilen tarihlerde başvuru yapmasından öğrenci velisi, bilgilendirme ve elektronik onaylamadan ise okul müdürlüğü sorumludur.

7. İOKBS’yi kazanan öğrencilerin bursluluğa yerleştirilmelerine ilişkin bu kılavuzda yer alan kurallar, bu kılavuzun yayım tarihinden sonra yürürlüğe girmiş olan yasama, yürütme ve yargı kararları gereğince değiştirilebilir. Bu durumlarda izlenecek yol Bakanlıkça belirlenir ve kamuoyuna duyurulur.

8. Emekli öğretmenlerin bilgilerinin MEBBİS kayıtlarında yer almaması hâlinde bu durumdaki öğretmenlerin başvuru süresi içerisinde emekli olduklarına dair belgeyle birlikte il/ilçe millî eğitim müdürlüklerine başvurarak durumlarını MEBBİS kayıtlarına işletmeleri gerekmektedir.

BAŞVURU KILAVUZUNA AŞAĞIDAKİ LİNKTEN ULAŞABİLİRSİNİZ

Dilimizin Zenginlikleri Projesinde Ödüller Sahiplerini Buldu

Bakanlığımız tarafından bu yıl başlatılan "Dilimizin Zenginlikleri" projesi kapsamında düzenlenen cümle ve afiş yarışmasında dereceye giren öğrenciler, ödüllerini Müdürümüz Rahmi Güney'in elinden aldı.
Öğrencilerimizden Yusuf KALHAN afiş yarışmasında il ikinciliğine layık görüldü. Kendisini tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

Ara

Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Resul ERTUĞRUL Vakti Kuşanmak projesi kapsamında okulumuz konferans salonunda namaz konusuyla alakalı öğrencilerimize hitap etti.

Ara

Üniversiteye hazırlık sürecindeki12.Sınıf öğrencilerine yönelik deneme sınavlarımız devam ediyor.

Ara

ÇEDES(Çevreme duyarlıyım değerlerime sahip çıkıyorum)projesi kapsamında İl Milli Eğitim Müdürümüz Rahmi GÜNEY Saygı,Edep,Nezaket değeri temesında öğrecilerimize hitap ettiler.Emeği olan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Kasım ara tatilinde 12. Sınıf öğrencilerine YKS hazırlık soru çözüm kampı düzenliyoruz. 8 gün boyunca günde 9 saat soru çözüm ve etütlere beraber öğrencilerimize sosyal etkinlikler düzenleyerek motivasyonlarını artırarak YKS'ye tam ve verimli bir şekilde çalışmaları için elimizden geleni yapıyoruz

Ekm

Hedef Yks Projesi KapsamındaOluşturulan Akademik Takip Komisyonu İlk toplantısını Gerçekleştirdi. Yıllık Eylem Planı Hazırlandı. Akademik Takip Komisyonu Yıl Boyunca Yapılacak Çalışmalarla İlgili Kararlar Aldı.