TEKNOFEST Liseler Arası İnsansız Hava Araçları Yarışmasında Bayburtlu temsil eden Bayburt Anadolu İmam Hatip Lisesi Türkiye ikincisi oldu.

Bursa’daki Türkiye Finallerinde görev videosu aşamasında Türkiye 2.si olurken final yarışları sonucunda en yüksek performans ödülünün de sahibi oldu.

Yarışmaya Yusuf Kör, Sami Eren Polat, Atıf Kemal Topsakal, Mustafa Cemil Koloğlu, Muhammet Emir Kaban ve Şafak Aydeniz’den oluşan Robohatip takımı danışman öğretmenleri Mustafa Çobanoğlu eşliğinde katıldığı.

Nis

Okulumuz Türk Dili Ve Edebiyat Öğretmeni Umut KAYA ve öğrencilerimiz yıl sonu çıkacak olan okul dergimiz için Sayın İl Milli Eğitim Müdürümüz Rahmi GÜNEY ile röportaj gerçekleştirdi.Kendisine bize vakit ayırdığı için teşekkür ediyoruz.

Nis

Okulumuz Edebiyat Öğretmeni Muharrem MEMİŞ tarafından organize edilen mani yazma yarıışması yoğum ilgi gördü. Çeşitli manilerle yarışmaya katılan öğrencilerimiz arasında 1. olan öğrencimize kitap hediye edildi.

Nis

Okulumuza Bayburt İl Emniyet müdürlüğü Trafik Büro Amirliğinden gelen ekipler tarafından, ülkemizin ve dünyanın önemli olgularından birisi olan Trafik konusu hakkında eğitim verilip üst düzey bir farkındalık oluşturuldu.

Nis

Okulumuz Rehber öğretmeni Halit YILMAZ tarafından Bilimsel araştırma yöntemleri; veri toplama, analiz ve yorumlama hakkında sunum düzenlendi.

Nis

Ramazan ayında sınıflarımızda ve okulumuz mescidinde hatim yapıldı.Ayrıca okulumuzda yapılan hatimlerin duası H.z Ömer Camide duası alınıp cemaate şeker ve kolonya ikramında bulunuldu.Bunun haricinde okulumuz öğrencileri bayburt il genelindeki farklı camilerde mukabele okudu.Ayrıca okulumuz pansiyonunda hergün teravih namazı kılındı.

Nis

Okulumuzun içi mekanlarında; merdiven , koridor ve sınıf cam kenarlarında saksıda çiçek yetiştiriliyor.Emeği geçen personel ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz

Nis

Öğrencilerin bilimsel çalışma, deney, inceleme, gezi ve gözlemlerde bulunmaları, laboratuvar çalışmalarında aktif olarak yer almaları teşvik edilip okulumuz labaratuvarlarında çalışmalar devam etmektedir.Ayrıca öğrencilerimiz bilim adamlarının icatları ve keşifleri hakkında araştırmalar yapmaktadır.

Nis

Bayburt Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu'ndan tescil belgesi alarak, amatör ligde U-15 kategorisinde müsabakalara başladı. Bayburt tarihinde ilk defa bir okulun spor kulübü, futbol tescili alarak amatör ligde yer aldı. Anadolu İmam Hatip lisesi yönetici ve öğretmenlerinden oluşan kulüp, sıkı bir antrenman programıyla müsabakalar için çaba sarf ediyorlar.   Bayburt Anadolu İmam Hatip lisesi Spor Kulübü Başkanı Ömer Kılıçaslan, spor yapma fırsatı bulamayan öğrencileri amatör sporla tanıştırmak, sporun dostluk kardeşlik duygusunu pekiştirmek hedefleri doğrultusunda böylesi bir etkinliğin içinde yer aldıklarını belirterek, "Ögrenci profili olarak genelde köyden gelen öğrenci grubuna sahibiz. Okul spor kulübümüz 2006 yılından beri faaliyet göstermektedir.  2022 yılında Türkiye Futbol Federasyonundan futbol tescili almak için başvuruda bulunduk. Milli Eğitim Müdürlüğü onayı ve Bayburt Amatör spor kulüpleri başkanı destekleriyle futbol tescilini yaptırdık. 2023 yılında U-15 ligine katılma kararı aldık ve tamamı okul öğrencilerimizden oluşan kadro ile müsabakalara üç haftadır devam ediyoruz. Daha önce spor yapma fırsatı olmayan öğrencilerimizi amatör sporla tanıştırmak, sporun dostluk kardeşlik duygusunu pekiştirmek için yaptığımız bir etkinlik ve içerisinde yer almaktan mutluluk duyuyorum. Katkılarından dolayı müdür yardımcımız aynı zamanda kulüp saymanımız Serhat Güzen'e, okul müdürümüz ve kulüp ikinci başkanı Hasan Basri Topsakal'a teşekkür ederim" dedi.

Mrt

Okulumuz Türk Dili Ve Edebiyatı öğretmeni Ayça KAYA tarafından öğretmenlerimize yeni nesil sorular ve soru hazırlama teknikleri hakkında sunum yapıldı.

Mrt

Araştırmalar stres düzeyinin farkında olan ve duygularını yönetebilen öğrencilerin sınav için daha fazla motive olabileceklerini ve sınavlarda daha başarılı olacaklarını göstermektedir. Sen de sınav ile ilgili çeşitli kaygılar yaşayabilirsin. Bu gayet normal, aslında seni başarıya götürecek olan da işte bu duygudur. Sınav için hiç kaygılanmadığını bir düşünsene! Başarılı olabilir miydin?

Bizde bu amaç doğrultusunda okulumuz Rehber Öğretmeni Halit YILMAZ tarafından öğrencilere yönelik akademik başarı, verimli ders çalışma teknikleri, motivasyon, zamanın kullanımı, sınav kaygısı ve yks-lgs sınav sistemleri ile ilgili seminerler verildi.

Mrt

"Ödüllü Bulmaca" etkinliğimizi gerçekleştirdik. Öğrencilerimizden Abdulmelik ALTUNTAŞ, Abdurrahman BATTAL, Mehmet Emin AÇIKGÖZ ve Mustafa BAYDEMİR sorulara doğru cevap vererek ödülü hak ettiler.

Mrt

Bir milletin kelimelerle anlatılamayacak muhteşem destanı. Bizim zaferimiz. Çanakkale Zaferi. Tarihimizin bu önemli gününde yad ettiğimiz aziz sehitlerimiz, sizleri minnet, rahmet ve şükranla anıyoruz. Mekânınız cennet, makamınız âli olsun.

Programda emeği olan tarih öğretmenimiz Mükail ŞİMŞEK ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

Türkiye ve dünyada gerçekleşen güncel bilimsel ve teknolojik olayların,buluş ve gelişmelerin okulun belirli alanlarında ve duvar panolarında sergilenmesi sağlandı.

Mrt

Öğrencilerimizin kitap okuma alışkınlığını artırmak ve kitap okumaya daha kolay erişimini sağlamak amacıyla okulumuzun çeşitli yerlerinde askıda kitap uygulaması hayata geçirildi.