Kas

Pandemi nedeniyle okulumuzda eğitim-öğretim uzaktan eğitimle başlamış olup ilk olarak 12. sınıflarımız yüz yüze eğitime başlamıştı. 9 sınıflarımız ise (04.11.2020) Çarşamba itibariyle  yüz yüze eğitim-öğretime başlamış olacak. 9.Sınıflarımız okula sadece çarşamba ve perşembe günleri gelecek.

Eyl

21. Yüzyıl Becerileri Bağlamında Anadolu İmam Hatip Liseleri ve İmam Hatip Ortaokullarında Yeni Dönem

Haz

1983-1995 yılları arasında Türk Dili Ve Edebiyat öğretmeni olarak okulumuzda görev yapmış olan Mevlüt EŞGÜNOĞLU yazdığı şiirle Bayburt Anadolu İmam Hatip Lisesini onurlandırdı.

BAYBURT ANADOLU İMAM- HATİP LİSESİ

Ey gencim, kıymetin bil, okulun bir hazine! İyi kulak veresin öğretmenin sözüne.
Ahlaklı ol, çok çalış, gir halkımın gözüne.

Gönle esen bir yeldir, dağıtır gamı, ye'si
Bayburt'ta Anadolu İmam Hatip lisesi .

Cehâlet karşısında kale gibi durur o .
Bugünden temel atıp, geleceği kurar o .
İlim öğretmek için beyinleri yorar o.

Tarihinde olmuştur başarının adresi,
Bayburt'ta Anadolu İmam Hatip lisesi.

Kur'an ile birlikte öğrenilir her ilim,
Muhbbet peteğinden yenilir ballı dilim.
Galip gelir zorluğu çözmede akl-ı selim.

Gül bahçesi olsun da koksun hep gül, nefesi
Bayburt'ta Anadolu İmam Hatip lisesi.

Öğretmenim, gencimin gönlünü iyi işle,
Gelecekler kurulur burda hayalle, düşle
Değeri ölçülemez zümrüt, altın, gümüşle.

Topkapı sarayında bir "Kaşıkçı Elmas" ı
Bayburt'ta Anadolu İmam Hatip lisesi.

Maalesef halkımız aymaz insanla dolu,
Uyandırsın gafletten ,göstersin sağı, solu,
Görevi öğretmektir âleme, ol Hak yolu.

İlim şerbeti sunsun, eline alsın tası,
Bayburt'ta Anadolu İmam Hatip lisesi.

Boşa zaman geçirmez , vakiti çok kıymetli,
Gözler arkada kalmaz, her zaman emniyetli
Orda boş laf edilmez, bütün sözler hikmetli.

Güler yüzle artırır öğrencide hevesi
Bayburt'ta Anadolu İmam Hatip lisesi

Sanki bir fırtınadır, gençlik başında duman,
Asım'ın neslidir o, hakkı tutar her zaman.
Mazlumun yanındadır, zalime vermez aman.

Silecektir toplumdan kiri, pası ve isi,
Bayburt'ta Anadolu İmam Hatip lisesi.

Eşgünoğlu, bozulsun cehlin ağı, tuzağı Dünyaya hükmedecek İslâm'ın altın çağı.
Şahit olsun sözüne, Soğanlı, Aslan Dağı.

Haykırsın kâinâta kutlu, ilahî sesi,

Haziran 2020
Mevlüt EŞGÜNOĞLU

Bayburt’ta kendi imkanlarıyla kurdukları yapısı, sermayesi küçük; ama yaptıkları hizmet açısından büyük olan; nev-i şahsına münhasır adanmış bir ömür, hayatı hep dine hizmet, insanlığa hizmet olan Bayburt İmam Hatip Okullarını ve Camilerini Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı H.Asaf Durulmuş’a öğrencilerimizden anlamlı ziyaret gerçekleştirildi.Yapılan bu ziyarette çok duygulanan asaf amcamız duygularını ifade etmekte zorlandı.Hizmet ettiği kurumun öğrencilerinin kendisini unutmamış olmalarından dolayı sevinç gözyaşlarına boğuldu.

Kitap insanların en iyi dostudur, ufkunu genişletir, hayata bakış açısını güçlendirir. Kitap okumak kendimizi tanımamıza yardımcı olduğu gibi olaylara karşı bakış açımız değişir. Sorunlara yönelik çözüm üretme, bilgi sahibi olma ve doğru yorumlarda bulunabiliriz. Kitaplar insanların dostu olduğu gibi tarihten günümüze kadar değerli bilgi hazinelerinin taşınmasında yardımcı olmuşlardır.Bu sebeplerden ötürü öğrencilerimizle yenişehir parkında kitap okuma etkinliği gerçekleştirdik.Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

"Tüm iyi kitapların okunması geçmiş yüzyılların en güzel zihinleri ile bir konuşma gibidir." - Rene Descartes

Okulumuz Tarih Zümresi olarak Mayıs ayı KTS etkinliği kapsamında " İnsanlığın güncel sorunları, milli ve evrensel değerler vb. konuları işleyen tiyatro gösterileri veya sinema filmleri izlenir." ile ilgili  film gösterimi gerçekleştirildi. Konferans salonu ve sınıflarımızda malcom x filmi izletildi. Film sonrasında öğrencilerin görüşleri alınıp Tarih Öğretmenlerimiz tarafından değerlerimiz hakkında daha açıklayıcı ve somut bilgiler verilerek konu pekiştirilmiştir.